Bu Saç Ne Kadar İdare Eder ?

Arkadaşlar 20 yaşıma girdim ve şakaklarda hafif bir gerileme var ve bu benim canımı sıkıyor . Dermatoloğa gittim ve bana bu yaşlarda hafif bir gerilemenin normal olduğunu söyledi ve genel ailedeki genetik ile ilgili sorular sordu . Bu arada şunu not geçeyim ailede Baba tarafı 45-50 yaş sonrası kel veya seyrek saçlı iken iken gençlerde kellik yok Anne tarafı ise saçlı fakat şakaklar benimkinden 1-1.5 cm falan daha geride , neyse doktor enson dediki anne tarafından kurtarma ihtimalin var he illa tedavi istiyorsan minoxidil kullanabilirsin dedi ama ben şuan tavsiye etmiyorum dedi . Onun dışında dökülen yerler için bi saç ekimciyle görüştüm saçımın gayet doğal ve güzel olduğunu ekim gibi şeylere para harcamamı söyledi . Siz ne diyorsunuz sizce bu saç ne kadar dayanır ?

20230406_224543.jpg

20230406_224650.jpg

20230406_224934.jpg

20230406_225141.jpg

20230406_225243.jpg

En iyi yanıt
Merhaba.

Öncelikle herhangi bir problem görmüyorum. Olgunluk nedeniyle geri çekilme mevcut. Anne ve baba tarafını belirttiğin için teşekkürler. Ama bu şu demek saçların dökülmeyecek demek değil. Bir süre biotin kullanmanızı öneririm. İçerisinde saç için gerekli vitaminler mevcut.

Demir eksikliği problemi saçınız için sorun yaratabilir.

Ama bana kalırsa yaşınız genç ve gerileme doğal.

Yıkanırken veya gündelik hayatta dökülme olduğunu fark ettiniz mi?
Merhaba.

Öncelikle herhangi bir problem görmüyorum. Olgunluk nedeniyle geri çekilme mevcut. Anne ve baba tarafını belirttiğin için teşekkürler. Ama bu şu demek saçların dökülmeyecek demek değil. Bir süre biotin kullanmanızı öneririm. İçerisinde saç için gerekli vitaminler mevcut.

Oyla 0
En iyi yanıt
Merhaba.

Yıkanırken veya gündelik hayatta dökülme olduğunu fark ettiniz mi ?
Banyoda taş çatlasa 30-40 tel dökülüyordur.Onun dışında günlük hayatta öyle aman aman bi dökülmeye denk gelmedim , yatağımda falan saç tellerine denk gelmiyorum .

Oyla 0
Merhaba.

Bir ara biotin kullanmıştım fakat içindeki miktar epey düşüktü.Demir eksikliği genetik olarak babadan geliyor malesef.Sorduğumda ise çokta sorun yaratmayacağını söylüyorlar öyle aman aman bir şey yokmuş da ben yinede bi doktora gitmek istiyorum şahsen.

Oyla 0
Bir ara biotin kullanmıştım fakat içindeki miktar epey düşüktü.Demir eksikliği genetik olarak babadan geliyor malesef.Sorduğumda ise çokta sorun yaratmayacağını söylüyorlar öyle aman aman bir şey yokmuş da ben yinede bi doktora gitmek istiyorum şahsen.
Doktora gidin ve tekrardan kan değerlerinize baktırın ve raporu bizimle paylaşır mısınız?

Şuanlık herhangi bir sorun yok, dökülmenizi takip edin. Ama bunu sürekli yapmayın, stres saçın en büyük düşmanlarından biridir.

Aile bireylerinde genç yaşta dökülme olmayıp, ileri yaşlarda dökülme olması sizde dökülme olmayacağı anlamına gelmez.

Yazımın başında belirttiğim gibi şuanlık herhangi bir sorun görmüyorum çünkü yaş nedeniyle gerileme mevcut. O yüzden içiniz rahat olsun.

Oyla 0
Topluluk Uyarısı!
Yazılı yorumlar hiçbir şekilde sacekimisureci.com topluluk yetkililerinin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yapılan her yorum, kişinin özgür iradesine bağlı olarak yorumu yapan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.