Nekroz Nedir?
Nekroz kalıcı doku hasarıdır. Genetik olarak programlanmamıştır (nekrobiyozun aksine) ve aslında erken ve tesadüfen ortaya çıkar. Aşağıdakiler gibi birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir:- Aşırı sıcaklıklar,
- Kimyasal yaralanma,
- Hastalığa neden olan patojenler,
- Fiziksel travma,
- Enfeksiyonlar
Birçok insanın aşina olduğu bir nekroz türü donmadır. Derideki su donar, kan damarları daralır ve vücut hücrelerine kan ve oksijen temini kesilir. Bu, dokulardaki hücrelerin çalışmayı durdurmasına neden olur.
Kafa Derisi Nekrozunun Belirtileri Nelerdir?
Saç ekimi sonrası kafa derisi nekrozunun belirti ve semptomları arasında ağrı vardır. İlk başta acı hissedeceksiniz. Genellikle oldukça yoğundur. Kan damarının tıkanması nedeniyle kalp krizi meydana geldiğinde, ağrı hemen kişiyi tedavi aramaya yönlendirir. Çünkü kalp dokusu yeterli oksijen ve besin almıyor. Bu nedenle, kafa derinizde ağrı hissederseniz, derhal doktorunuz ile iletişime geçmelisiniz. Bundan sonra cilt de kızarabilir, şişebilir, rengi bozulabilir ve uyuşabilir.
Saç Ekimi Sonrası Kafa Derisi Nekrozunun Nedenleri Nelerdir?
Nekroz hem donör bölgede hem de alıcı bölgede ortaya çıkabilir. Ekim ameliyatından sonra kafa derisi nekrozunun farklı nedenleri vardır. Onlara bir göz atalım:Saç Greftlerinin Yakın Ekimi
Hemen hemen her hasta foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) saç ekiminin ardından yüksek saç yoğunluğu elde etmek ister, ancak bu her zaman mümkün veya akıllıca değildir. Doktorunuz, prosedür yoluyla elde edilebilecek yoğunluk hakkında hastayı bilgilendirmelidir.Bununla birlikte, hastaya verebileceği zararın farkında olan veya olmayan bazı deneyimsiz cerrahlar vardır. Saçsız bölgedeki saç greftlerini yoğun bir şekilde paketlemeye çalışmak, cerrahın çok sayıda küçük kesi yapmasını gerektirecektir.
Cilde verilen hasar nedeniyle birbirine yakın birçok küçük kesik ile büyük bir yara gibi olur. Bu, bölgeye giden kan akışını bozacak ve dokuya kalıcı olarak zarar verecektir.
Saç Ekimi Forum yöneticilerinin araştırmalarına göre, genellikle nekrozun üst merkezde, genellikle sağda meydana geldiğini gösterdi. Alıcı bölge nekrozunun nedeni, saç ekimi prosedüründe greftlerin yoğun şekilde paketlenmesiydi.
Kafa derisi nekrozunun kalıcı olduğunu unutmayın. Bölgeye yeni saç köklerinin yerleştirilmesi bile saç büyümesine neden olmaz. Saç ekimi ameliyatının sonuçlarına kalıcı olarak zarar verecektir. Cerrah, yara iyileşmesinin gerçekleşmesi için dokuyu çıkarmak (düzeltmek) zorundadır yani nekroz oluşan alana revize yapmalıdır.
Sigara içmek
Hastaların ameliyat gerçekleşmeden önce ve sonra sigarayı bırakmaları önerilir. Çünkü sigarada ki maddeler kan damarlarının tıkanmasına neden olabilir. Bu tıkanma yaranın alacağı oksijen ve besinleri sınırlayacaktır. Sonuç olarak, kafa derisi nekrozu ile karşılacaksınız.
Saç Ekimi Sonrası Kafa Derisi Nekrozunu Nasıl Önleyebilirsiniz?
- İyi ve kendini kanıtlamış bir klinik bulun,
- Sigara ve Alkol içmeyin, tüketmeyin,
- Saç ekimi yaptırırken hijyene çok dikkat ediniz
Saç ekimi sonrası nekroz durumunu önlemek için lütfen belirtilen kurallara dikkat ediniz, özellikle saç ekimi merkezinizin hijyene dikkat ettiğine dikkat edin.
Saç ekimi sonrası nekroz 10-12 ay sonra tekrar operasyon geçirebileceğinizi unutmayın, çünkü nekroz olan bölge de saç çıkışı gözlenmez.
Saç Ekimi sonrası morarma, saç ekimi sonrası kızarma varsa yani ekilen alanda bu saydıklarımız mevcut ise nekroz vakası ile karşı karşıya kalabiliriniz.