Spor Saç Döker mi

17 yaşındayım kıvırcık saçlara sahibim ailede dayım ve babam ve her iki dedemde de saç dökülmeleri var. Ama annem ve anneannem ile birlkte ben kıvırcık saçlıyız. Vücudumda pek kas yok kreatin ve protein tozu ile spor ile birlikte kas yapıp kütle artışı yapmak istiyorum ama bu konuda biraz endişelerim var. Sanırım testesteron hormonu eğer fazla salgılanıyorsa saç döküyormuş tuna tavusda olduğu gibi falan bende bu spor supplementlerini kullanmaya başlasam saçlarım dökülür mü? takviye almadan gelişeceğimi sanmıyorum ama saçlarımdan da olmak istemiyorum lütfen yardım edin

Evet, dökebilir yatkınlığın varsa. Testosteron değil DHT döker. Yani testosteron DHT'e dönüşür buda saç döker. O yüzden spor yapacaksan en azından dht blocker kullanmalısın. Bu dediğim eğer dökülmen varsa, saçların dökülmeye meyilliyse olur. Eğer genetiğinde bu yoksa bir sorun olmaz. Bazı bünyelerde hormonlar çok farklılık gösterebiliyor.

Benim kaanatim dökülür gibi geliyor. Çünkü kas yok denecek kadar az diyorsun. O yüzden çok hassas olmalısın, beslenmene falan dikkat etmen gerekiyor. Bu DHT blockerları bi araştır bakalım, aklına yatarsa kullan.

Oyla 0
Topluluk Uyarısı!
Yazılı yorumlar hiçbir şekilde sacekimisureci.com topluluk yetkililerinin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yapılan her yorum, kişinin özgür iradesine bağlı olarak yorumu yapan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.